Η Ελένη Αποστολίδου (1954-2021) γεννήθηκε στην Αθήνα από γονείς με καταγωγή από την Μικρά Ασία. Ξεκίνησε της σπουδές της στην Ψυχολογία, όμως η εκτίμηση και η αγάπη της προς τον πατέρα της – έναν άνθρωπο ευφυή και βαθιά ηθικό που αποτέλεσε πρότυπο για εκείνη – την ώθησε να στρέψει την επαγγελματική της σταδιοδρομία σε διαφορετική κατεύθυνση. Έτσι, αφήνοντας τις σπουδές της στην Ψυχολογία, ακολούθησε τα βήματά του και απέκτησε τον τίτλο του Λογιστή το 1977. Έκτοτε, εργάστηκαν μαζί για σχεδόν δύο δεκαετίες και συνεργάστηκαν με τις περισσότερες κινηματογραφικές επιχειρήσεις της εποχής. Στη συνέχεια, από το 2005 και έπειτα, η Λένα Αποστολίδου υπήρξε μέλος της ομάδας της Δικηγορικής Εταιρείας Ευγενία Τζαννίνη και Συνεργάτες.

Το αίσθημα ευθύνης που την διακατείχε, η αποφασιστικότητά της και η προσήλωσή  της στον εκάστοτε στόχο είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα που την έκαναν να ξεχωρίσει στο αντικείμενό της. Παράλληλα, η εργατικότητα της συνολικά, αλλά και το πείσμα της για την επιτυχή διαχείριση των προκλήσεων που συναντούσε, αποτέλεσαν έναν φάρο έμπνευσης και ενδυνάμωσης  για τους συνεργάτες της, δείχνοντάς τους, συχνά, το δρόμο. Άλλωστε, και ως άτομο με ομαδικό πνεύμα και διάθεση συνεργασίας, ήταν πάντα εκεί για τους νέους συνάδελφους της προκειμένου να τους μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις και τις δεξιότητές της, ωθώντας τους να γίνουν και οι ίδιοι πολύτιμα μέλη των ομάδων τους.

Μέσα από τις συνεργασίες της δημιούργησε ισχυρούς θεσμούς εκτίμησης και φιλίας μεταξύ των συνεργατών της, οι οποίοι διατηρούνται έως και σήμερα.