Διάπλους Νάξος – Ηρακλειά

Με χαρά ανακοινώνουμε ότι η ομάδα της Pastra Cretonaxiosa, συνοδευόμενη από τον παγκόσμιο πρωταθλητή Ιωάννη Ξενάκη και τον Βασίλειο Σοφικίτη, ολοκλήρωσε με επιτυχία τον προγραμματισμένο διάπλου μεταξύ Νάξου και Ηρακλειάς, διανύοντας με τη μορφή σκυταλοδρομίας 35 χιλιόμετρα, από τη Χώρα της Νάξου (από το Ναό του Απόλλωνα) ως την Ηρακλειά, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022.

Εκεί, η άφιξη και το καλωσόρισμα της ομάδας έγιναν μέσα σε ένα ζεστό και εορταστικό κλίμα που γέμισε όλους όσους συμμετείχαν με χαρά. Επιπλέον, μετά την ολοκλήρωση του διάπλου, έγινε και η απονομή της υποτροφίας της αριστούχας αποφοίτου του Λυκείου Δονούσας, Ειρήνης Πρασίνου, η οποία έχει επιλεχθεί μεταξύ των νέων υποτρόφων του προγράμματος υποτροφιών «Θάλασσες Αριστείας» ExcellenSeas, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.

Η παραπάνω κολυμβητική δράση υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα της της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Επιπλέον, η ομάδα είχε τη χαρά να φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο Naxian Collection/Tortuga και ευχαριστούμε θερμά για αυτό τον έπαρχο Νάξου κο Ιωάννη Μαργαρίτη και την κα Μαρία Πολυκρέτη. Παράλληλα, θερμές ευχαριστίες εκφράζουμε και στην ATTICA Group η οποία ανέλαβε τη μεταφορά των μελών της ομάδας από τον Πειραιά στη Νάξο και από τη Νάξο στον Πειραιά, καθώς και στον καπετάνιο κο Ιωάννη Πούλιο ο οποίος με σκάφος της εταιρείας Naxos Yachting |Catamarans DANAE, RENA & ANASSA συνόδευσε την ομάδα κατά το διάπλου, συμβάλλοντας στο να διανύσουμε τη δύσκολη αυτή διαδρομή με τη δέουσα φροντίδα και επιμέλεια. Στον κολυμβητικό διάπλου έλαβαν μέρος οι εξής κολυμβητές Ευγενία Τζαννίνη, Σωτήριος Πάστρας, Απόστολος Τσαγκαράκης, Ευάγγελος Ζουρμπάκης, Κωνσταντίνος Μίχος, Βασίλειος Μαρούλης και Βασίλειος Σοφικίτης.