Διάπλους Φούρνοι – Θύμαινα – Φούρνοι

Η ομάδα της Pastra Cretonaxiosa, πιστή στον ετήσιο προγραμματισμό της, υλοποίησε και φέτος, επιτυχώς, τον κολυμβητικό της διάπλου προς τιμήν αριστούχων μαθητών των μικρών ακριτικών νησιών της Ελλάδας.

Ειδικότερα, η κολυμβητική δράση φέτος, η οποία αφορούσε την κάλυψη απόστασης 5 χιλιομέτρων στην περιοχή μεταξύ Θύμαινας και Φούρνων και η οποία πραγματοποιήθηκε στις 17 Οκτωβρίου, έλαβε χώρα στο πλαίσιο τριήμερων εκδηλώσεων που έγιναν μεταξύ 15-17 Οκτωβρίου, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Φούρνων-Κορσεών και υπό το βάρος ενός διττού συμβολισμού.

Πιο συγκεκριμένα, φέτος η παραπάνω δράση δεν έγινε μόνο προς τιμήν των μαθητών και μαθητριών της περιοχής που αναγκάζονται να πηγαίνουν καθημερινά στο σχολείο τους με καΐκι, αλλά και εις μνήμην του εκλιπόντος, πρώην Δημάρχου του νησιού, Ι. Μαρούση, του οποίου το έργο υπήρξε σπουδαίο για το νησί και τους ανθρώπους του.

Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που πλαισίωσαν τον παραπάνω διάπλου, έγινε παρουσίαση του έργου του ExcellenSeas, επιβραβεύθηκαν οι φετινοί απόφοιτοι του Λυκείου του νησιού, ενώ τιμήθηκε και ένας εκ των υφιστάμενων υποτρόφων του προγράμματος, ο οποίος κατάγεται από τους Φούρνους και του έχει ήδη απονεμηθεί 4ετής υποτροφία, ο Ι. Παπαδόδημας. Παράλληλα, τα μέλη της ομάδας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την τοπική κοινωνία και να απολαύσουν τη θερμή φιλοξενία των ντόπιων, ενώ με χαρά παρέδωσαν σύντομα και συμβολικά μαθήματα κολύμβησης σε μαθητές όλων των βαθμίδων από τα σχολεία του νησιού.

Στον κολυμβητικό διάπλου έλαβαν μέρος οι εξής κολυμβητές: Ευγενία Τζαννίνη, Σωτήριος Πάστρας, Απόστολος Τσαγκαράκης, Ευάγγελος Ζουρμπάκης, Κωνσταντίνος Μίχος και Βασίλειος Μαρούλης.

Ο κολυμβητικός διάπλους πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.