Διαπόντια νησιά: Διάπλους Οθωνοί – Κέρκυρα

Η ομάδα της Pastra Cretonaxiosa παραμένοντας πιστή στον ετήσιο προγραμματισμό της κολύμπησε και φέτος με στόχο τη στήριξη των κοινωνιών των ακριτικών νησιών. Σε πείσμα των καιρών και παραβλέποντας τις πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες που η κοινωνία κλήθηκε να αντιμετωπίσει συνολικά, εξαιτίας της εμφάνισης και εξάπλωσης του Covid-19, η ομάδα με αφοσίωση και προσήλωση απέναντι στο όραμά της δημιούργησε, κολυμπώντας στη θαλάσσια περιοχή της Βόρειας Κέρκυρας, μια «γέφυρα» μεταξύ των Οθωνών και της Ερεικούσσας με το βόρειο άκρο της Κέρκυρας.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μια θαλάσσια διαδρομή περίπου 23 χιλιομέτρων, στα ιδιαιτέρως κρύα νερά του Ιονίου Πελάγους, την οποία η ομάδα κάλυψε στις 5 Σεπτεμβρίου 2020 κολυμπώντας με τη μορφή σκυταλοδρομίας, επιθυμώντας να τιμήσει τους αριστούχους μαθητές των μικρών ακριτικών νησιών της χώρας.

Σε αυτούς τους μαθητές – για τους οποίους άλλωστε αγωνίζεται η ομάδα σε πολλαπλά επίπεδα και οι οποίοι ξεκινούν την δική τους προσωπική διαδρομή στην επιστήμη, φοιτώντας στα ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα – αφιερώνεται για άλλη μια χρονιά ο κολυμβητικός διάπλους της Pastra Cretonaxiosa με την επιθυμία, η στήριξή μας να τους συνοδεύει σε κάθε βήμα του ταξιδιού τους αυτού.

Στον κολυμβητικό διάπλου συμμετείχαν οι εξής κολυμβητές: Ευγενία Τζαννίνη, Σωτήριος Πάστρας, Απόστολος Τσαγκαράκης, Ευάγγελος Ζουρμπάκης, Κωνσταντίνος Μίχος και Βασίλειος Μαρούλης.

Παράλληλα παρευρέθηκε ως παρατηρητής ο κύριος Ιωάννης Μπλιας. Ενώ ανταποκριτής για τη δράση ήταν ο κύριος Ισαάκ Καρυπίδης.

Ο κολυμβητικός διάπλους πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.