Ο Benjamin (Ben) Schüttler (1989-2016) ήταν σύμβουλος της Boston Consulting Group που αποτέλεσε υπόδειγμα ακαδημαϊκής και επαγγελματικής αριστείας, ήθους και αληθινής καλοσύνης για όλους όσοι τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του.

Γενημμένος στην Ατλάντα, Γεωργία των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Μπεν διακρίθηκε σπουδάζοντας σε κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα με εξαιρετικές επιδόσεις. Μέλος της ομάδας τριάντα κορυφαίων συμβούλων BCG παγκοσμίως για το έτος 2014, με τη δυνατότητα να εργαστεί για διάστημα ενός έτους σε μια διαφορετική χώρα ώστε να αναπτύξει περαιτέρω τις δεξιότητες και να διευρύνει τους επαγγελματικούς του ορίζοντες, επέλεξε να έρθει στην Ελλάδα σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης και να αντιμετωπίσει πολύ διαφορετικές επαγγελματικές προκλήσεις από αυτές που αντιμετώπισε στο γραφείο της Νέας Υόρκης, από το οποίο προερχόταν. Η επιλογή του τον διέκρινε από τους συναδέλφους του, αντανακλώντας την προθυμία του να επεκταθεί πέρα από τη ζώνη άνεσής του για χάρη της προσωπικής του ανάπτυξης.

Ο Μπεν ενσωματώθηκε γρήγορα στο γραφείο της Αθήνας, και επέδειξε ηγετικές δυνατότητες πέρα από το έργο του, συμμετέχοντας ενεργά στη ζωή του γραφείου. Μοιράστηκε ενεργά τα ταλέντα του με τους συναδέλφους του, καθοδηγώντας και συμβουλεύοντας νεοφερμένους όποτε χρειαζόταν. Ως επαγγελματίας διέθετε ένα σπάνιο, ισχυρό μίγμα ηγεσίας, διορατικότητας, με απαράμιλλη πίστη και χάρισμα για καθοδήγηση. Ως προσωπικότητα, εντός και εκτός εργασίας, ήταν μεταδοτικά αισιόδοξος, και είχε την εξαιρετική δυνατότητα να προσεγγίζει όλους με την ευγένεια, την γεναιοδωρία του, και το θετικό πνεύμα του.

Η Boston Consulting Group τιμά τη μνήμη του Μπεν μέσω της υποτροφίας Benjamin Schüttler που παρέχει στο πρόγραμμα ExcellenSeas.