Αγαπητέ φοιτητή,

Το πρόγραμμα «Θάλασσες Αριστείας» ExcellenSeas, που έχει στόχο την υποστήριξη των νέων της νησιωτικής χώρας και την μείωση των εμποδίων στην πρόοδο και την επιτυχία τους, προχωράει ένα βήμα παραπάνω στη δράση του, πέρα από την παροχή υποτροφιών σε αριστούχους μαθητές των περιοχών αυτών.  Έτσι, το πρόγραμμα απευθυνόμενο σε φοιτητές και φοιτήτριες οι οποίοι δεν έλαβαν υποτροφία παρά την συμμετοχή τους, και αποσκοπώντας στην καθοδήγηση και υποστήριξή τους καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους, παρέχει τη δυνατότητα να έχουν διαρκή επικοινωνία και καθοδήγηση μέσα από συγκεκριμένες συμβουλευτικές ενέργειες.

Η υποστήριξη αυτή, σε συμβουλευτικό επίπεδο παρέχεται από την καταρτισμένη επιστημονική επιτροπή του προγράμματος, η οποία παρακολουθεί το φοιτητή ή τη φοιτήτρια κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, και παρέχει την αναγκαία καθοδήγηση σε ζητήματα φοίτησης ή προσανατολισμού μετά τις σπουδές. Έτσι, ο φοιτητής ή η φοιτήτρια βρίσκεται σε συνεχή και τακτική επικοινωνία με άτομο της επιτροπής αυτής, το οποίο θα λειτουργεί ως μέντορας, δίνοντάς τους χρήσιμες συμβουλές.

Στόχος του νέου σκέλους του εγχειρήματός μας είναι να παρέχουμε την μέγιστη δυνατή υποστήριξη σε όσο το δυνατόν περισσότερους φοιτητές και φοιτήτριες προκειμένου να δράσουμε ως καταλύτες κοινωνικής προόδου σε μια ομάδα του πληθυσμού που αξίζει να έχει την έμπρακτη στήριξη όλων μας. Παράλληλα, αποσκοπούμε να δημιουργήσουμε μια δυναμική κοινότητα αποφοίτων, οι οποίοι θα μπορούν να έρχονται σε επαφή με τη νέα γενιά των ακριτών μαθητών, ώστε να τους καθοδηγήσουν και εκείνους με τη σειρά τους, στην ανώτατη εκπαίδευση και τις ευκαιρίες που αυτή παρέχει.

H υποβολή αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα γίνεται συμπληρώνοντας την φόρμα παρακάτω.

Για περισσότερες διευκρινήσεις μπορείς να απευθυνθείς με email στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@excellenseas.org.

Ενδεικτικά παραδείγματα συμβουλευτικής υποστήριξης:

  • Φοιτητική ζωή στη νέα πόλη
  • Ζωή μακριά από την οικογένεια και διαχείριση οικονομικών
  • Επιτυχία στο πανεπιστήμιο
  • Επιλογή επαγγελματικής κατεύθυνσης
  • Μεταπτυχιακά και σπουδές στο εξωτερικό