Αγαπητέ φοιτητή,

Το πρόγραμμα «Θάλασσες Αριστείας» ExcellenSeas, που έχει στόχο την υποστήριξη των νέων της νησιωτικής χώρας ως προς την πρόοδό τους, επεκτείνει περαιτέρω τη δράση του, προχωρώντας πέρα από την παροχή υποτροφιών και προσφέροντας την δυνατότητα σε νέους που το επιθυμούν, να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία μέσα από μια περίοδο βραχυπρόθεσμης πρακτικής άσκησης.

Η καταρτισμένη επιστημονική επιτροπή του προγράμματος έχει αναλάβει μεταξύ άλλων, το ρόλο της υποστήριξης και καθοδήγησης των συμμετεχόντων φοιτητών και φοιτητριών. Έτσι, προκειμένου ο φοιτητής ή η φοιτήτρια να έχει την δυνατότητα να ενισχύσει τον επαγγελματικό προσανατολισμό του και να αποκτήσει εργασιακή εμπειρία, θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει για σύντομο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης και στον τομέα ενδιαφέροντος του, υπό την επίβλεψη μελών της εν λόγω επιτροπής.

Αυτού του είδους η πρακτική άσκηση μπορεί να αφορά τόσο φοιτητές και φοιτήτριες που έλαβαν υποτροφία από το πρόγραμμα «Θάλασσες Αριστείας» ExcellenSeas, όσο και εκείνους που δεν έλαβαν ενώ είχαν αιτηθεί υποτροφία, καθώς στόχος του νέου αυτού σκέλους του προγράμματος «Θάλασσες Αριστείας» ExcellenSeas, είναι η παροχή επιπλέον υποστήριξης σε κάθε στάδιο της σταδιοδρομίας τους, σε όσο το δυνατόν περισσότερους φοιτητές από ακριτικά νησιά. 

Στόχος της νέας αυτής πρωτοβουλίας είναι να παρέχουμε τις περισσότερες δυνατές ευκαιρίες και την μέγιστη δυνατή υποστήριξη σε φοιτητές και φοιτήτριες προκειμένου να δράσουμε ως καταλύτες κοινωνικής προόδου σε μια ομάδα του πληθυσμού που αξίζει να έχει την έμπρακτη στήριξη όλων μας. Παράλληλα, αποσκοπούμε να δημιουργήσουμε μια δυναμική κοινότητα αποφοίτων, οι οποίοι θα μπορούν να έρχονται σε επαφή με τη νέα γενιά των ακριτών μαθητών, ώστε να τους καθοδηγήσουν και εκείνους με τη σειρά τους, στην ανώτατη εκπαίδευση και τις ευκαιρίες που αυτή παρέχει.

H υποβολή αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα γίνεται συμπληρώνοντας την φόρμα παρακάτω.

Για περισσότερες διευκρινήσεις μπορείς να απευθυνθείς με email στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@excellenseas.org.